Torsk med äggsås
Vem minns inte torsk med äggsås som man åt en del när man var yngre. Herregud va gott det är.
Tänkte att jag ska laga det ikväll.
Ingredienser:
600 g torskfilé
½ tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås:
1 ägg
1 ½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget och ställ åt sidan.
Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Koka upp fiskbuljongen i en lite bredare kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med en slev och håll den varm. Koka upp såsen. vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen och kokt potatis. Gärna någon grönsak såsom ärtor, sockerärtor eller så. Jag kommer nog ha i dill istället för persilja.
Tänkte att jag ska laga det ikväll.
Ingredienser:
600 g torskfilé
½ tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås:
1 ägg
1 ½ msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
½ krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget och ställ åt sidan.
Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Koka upp fiskbuljongen i en lite bredare kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med en slev och håll den varm. Koka upp såsen. vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen och kokt potatis. Gärna någon grönsak såsom ärtor, sockerärtor eller så. Jag kommer nog ha i dill istället för persilja.
Kommentarer
Trackback