Min helg

Jag tyckte inte rätt person vann Sveriges mästerkock. Jag hejade ju på Carl men men.

Vilken helg! Varit fullt upp hela tiden i princip. I torsdagskväll kom svärmor på besök för att stanna hela helgen. Vi invigde grillen som vi fått av min mormor. Det grillades hamburgare och champinjoner. Min mamma var även förbi med en cykel som jag fått, perfekt!! Så på fredagen så cyklade jag till jobbet. Det gick bra och tog en kvart. Då cyklade jag också väldigt lugnt eftersom jag inte hunnit köpa en cykelhjälm. Måste köpa en cykelhjälm, folk kör som galningar med sina bilar. När jag skulle cykla hem från jobbet så cykla jag vilse!! Haha. Min mobil dog också för den blev så kall. Tillslut märkte jag att jag hade kommit till Östermalmstorg så då mötte jag upp pojkvännen som jobbar där i närheten så cyklade vi hem tillsammans. Kvällen blev lugn. Lördagen började med en vända på stan med libanesisk mat, så gott. På kvällen var det dags för att åka hem till Sophie som skulle firas. Jag gav henne en elgrill i present. Hon bjöd på bubbel och lite olika snittar. Vid tolv tror jag klockan var så åkte vi in till stan för att gå på Amba. Var en väldigt rolig kväll med en del gamla ansikten :)

Idag har jag legat på soffan och tagit det lugnt. Sliten från igår. Det var ju så fint väder ute så jag klädde på mig och tog en promenad. Gick in en sväng på Ica där jag fick syn på färska blåmusslor för endast 39:- nätet. Så jag köpte ett nät och ska snart göra moules marinieres. Återkommer med recept :)


Final i Sveriges mästerkock

Phuu, vilken dag. Varit ännu en dag på jobbet. Så himla mycket folk, men det är bara roligt. Innan jag skulle gå hem så forsade vattnet från en vattenledning. Slutade med att vi fick stänga av vattnet och invänta röris. Efter en titt så skulle de komma tillbaka imorgonbitti och laga ledningen.

Jag kom hem och var så hungrig. Glömde helt bort att äta lunch på jobbet. Så det fick bli hemkörning av sushi. Ikväll är det final i Sveriges mästerkock, och OM jag sitter bänkad. Har längtat sen förra veckans avsnitt. Jag och min kollega Agnes skulle dricka vin och kolla på detta men sen skulle hon på någon studentskiva så det blev inte av. Men jag är glad ändå!


Filmkväll

Förstår inte vad det är med detta väder. Har varit så fint väder nu i ett par veckor, tills i söndags, då kom det snö igen.

Idag har jag jobbat. Vaknade imorse 06:20 av mig själv, somnade om en stund till och sen iväg. När jag kom hem idag så bytte jag direkt till träningskläderna och satte på min träningsdvd som är sååå bra. Blev helt genomsvettig och helt slut efter passet som är ca 35 min, ett gott tecken på att det är ett bra pass. Efter kom pojken hem som varit ute och sprungit. Blev middag och sen har vi kollat på en Jättebra film som heter Contraband. Kolla kolla kolla!!

Nu la jag mig precis i sängen och ska sova och vakna upp imorgon med en dag av nya möjligheter. Kram!


Tips

Och så var det de här med att komma ihåg att blogga. Nåja, tänkte dela med mig av ett fasligt gott recept som jag gjorde igår och åt till middag idag. Nämligen pulled pork. Gud så gott. Efter att ha gjort detta vill jag inte längre äta vanlig tacos känns det som. Här kommer receptet
 
Pulled pork
1 kg fläskkarré på bit
2,5 dl barbecuesås
0,5 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
Salt efter smak
 
1. Sätt ugnen på 110 grader
2. Lägg i köttet i en gjutjärnsgryta. Häll över barbecuesåsen, parikapulvret, cayennepepparn och olivoljan. Gnid in detta i köttet.
3. På med locket och in i ugnen i 9 timmar.
 
Ett bra tips är att göra detta dagen innan du ska äta den. Jag gjorde min igårkväll kl 22 och tog ut den nu imorse när jag klev upp för att gå till jobbet kl 7. Det var helt perfekt. När du tar ut köttet sitter det fortfarande ihop som en bit, då delar du bara köttet med en gaffel så faller det isär.
Till detta hade vi majs, tomater, gurka, guaccamole, hackad vitlök och hemmagjorda tortillabröd.
 

Tortilla bröd. 6 st.
3,75 dl mjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver
0,5 msk matolja
1 dl vatten
 
1. Blanda samman alla torra ingredienser
2. Häll i olja och vatten så du får en fast deg. Kanske behövs lite extra vatten.
3. Dela degen i 6 lika stora bitar och börja med att kavla ut en bit på lätt mjölat bord. Förvara de andra i plastfolie sålänge så de inte blir torra.
4. Gör 6 st runda tortilla bröd och lägg de i hög på varandra med lite mjöl emellan så fastnar de inte i varandra.
5. Hetta upp en stekpanna och häll INTE i något smör utan dessa ska torrstekas.
6. Stek ½ minut på varje sida och förvara de stekta tortillabröden i aluminiumfolie så de håller sig mjuka.
 
Så himla gott, tips tips.